Улично куче в Парагвай попречи на трима затворници да избягат

  • 20 февруари 2012 11:05

  • 2531
  • 2
Улично куче в Парагвай попречи на трима затворници да избягат
©

Улично куче в Парагвай попречи на бягство от затвора на трима опасни престъпници, съобщава местната преса, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Осъдените планирали внимателно детайлите на своето "предсрочно освобождаване" като своевременно изградили тунела, чрез който да излязат на свобода. Но надеждите им се разбиват от... едно обикновенно улично куче.
 
Когато първият "беглец" си показал главата от тунела уличното куче, което съвсем случайно по това време бродило из гористата местност така се изненадало, че започнало неистово да лае. Това разбудило заспалата охрана, която действала бързо и заловила бегълците. 

Заслужава да се отбележи и още един пример на кучешка "предвидливост". В съседна на Парагвай Аржентина наскоро получи голяма известност едно куче от породата лабрадор. То помогнало на митническите служители да предотвратят незаконен износ на валута към Уругвай на стойност 110 хиляди долара. 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2531 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Б.Б.

2012.03.02 | 21:29

2
Айде 3-4 пържолки от заплатата на шефа на полицията! Заслужено!

2012.02.22 | 20:18

1
проблемът с уличните кучета бе засегнат още в съветския филм "Тази сладка дума свобода" за бягството на Теодоро Петков през тунел от крепостта Сан Карлос във Венесуела

Добави коментар

Водещи новини