Последен телевизионен дебат в Бразилия без участието на фаворита Жаир Болсонаро

  • 05 октомври 2018 07:17

  • 449
  • 0
Последен телевизионен дебат в Бразилия без участието на фаворита Жаир Болсонаро
© gettyimages

Главна мишена на участниците във финалния и най-гледан телевизионен дебат в Бразилия преди президентските избори в неделя бе отсъстващият фаворит - крайнодесният кандидат Жаир Болсонаро, съобщава Асошиейтед прес.

Болсонаро пропусна дебата по телевизия Глобо в четвъртък вечерта, като се позова на препоръка на лекарите, след като бе намушкан с нож на предизборна проява на 6 септември и бе изписан от болница едва в събота. Вместо това той даде интервю за телевизия Рекорд. Кандидатът, който се нарежда на второ място според анкетите - Фернандо Адад, критикува представянето на Болсонаро като депутат.

Сиро Гомес, когото анкетите поставят на трето място, заяви, че избирането на крайнодесния кандидат ще бъде като танц в близост до пропаст. Левият кандидат Гилерме Булос каза, че се страхува от нова военна диктатура, ако бъде избран Жаир Болсонаро. Последните проучвания на общественото мнение показват електорална подкрепа от 35 процента за Болсонаро.

Най-близкият до него кандидат - Фернандо Адад, получава 22 на сто. Ако нито един от кандидатите не спечели мнозинство от над 50 процента на първия тур в неделя, на 28 октомври ще се състои балотаж, съобщава Ройтерс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини