Венецуела: Тръмп подбужда към военен метеж за сваляне на Мадуро

  • 26 септември 2018 19:49

  • 2048
  • 0
Венецуела: Тръмп подбужда към военен метеж за сваляне на Мадуро
© gettyimages (архив)

Властите в Каракас обвиниха днес президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че подтиква към "военен метеж" във Венецуела, след като Тръмп каза вчера, че венецуелският държавен глава Николас Мадуро може да бъде "свален много бързо", ако "военните решат да го направят", предаде АФП.

"Венецуела твърдо отхвърля войнствените декларации на президента на САЩ, който подтиква към военен метеж в страната", заяви в комюнике венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса. По-рано днес на влизане в централата на ООН в Ню Йорк, Тръмп заяви, че "всички опции са на масата" за Венецуела. Той не даде повече подробности. В същото време американският президент изрази готовност да се срещне с венецуелския си колега, ако това ще помогне за облекчаване на страданията на хората в южноамериканската страна.

Същевременно днес Аржентина, Чили, Колумбия, Перу, Парагвай и Канада подадоха в Международния наказателен съд жалба срещу правителството на Мадуро, предаде БТА, цитирайки ТАСС, като се позова на съобщение на парагвайското външно министерство. Внесената жалба е подписана от президентите на четирите държави. Тя е била адресирана по прокурорката на Международния наказателен съд Фату Бенсуда. В нея четиримата лидери призовават за започване на разследване за предполагаеми престъпления срещу човечеството, станали по време на управлението на Мадуро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини