Новоизбраният президент на Мексико представи приоритетите си в законодателната сфера

  • 12 юли 2018 07:22

  • 675
  • 1
Новоизбраният президент на Мексико представи приоритетите си в законодателната сфера
© Pixabay

Новоизбраният президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор представи вчера приоритетите си в законодателната сфера. Те включват мерки за отмяна на президентския имунитет и намаляване на възнагражденията на служителите с високи заплати в публичния сектор, предаде Ройтерс.

Лопес Обрадор, който ще встъпи в длъжност на 1 декември, каза, че собствената му президентска заплата ще бъде намалена и че привилегиите и служебните облаги на високопоставените държавни служители ще бъдат ограничени.
"Всичко, свързано с републиканския план за икономии и борбата срещу корупцията, ще има приоритет от първия ден на новия Конгрес", каза той след среща с бъдещи депутати от неговото Национално движение за обновление (МОРЕНА).

Бившият кмет на столицата Мексико, който постигна убедителна изборна победа на 1 юли, обеща да изкорени корупцията и да се бори срещу неравенствата във втората по големина икономика в Латинска Америка. Той обеща и да се бори срещу гангстерското насилие, от което страда голяма част от страната.

Той каза, че в новия Конгрес, който ще започне работа през септември, ще бъде внесен законопроект за удвояване на минималната работна заплата в граничната зона със САЩ. Това е част от плана му за създаване на по-добри условия на живот в Мексико и за намаляване на незаконната миграция в САЩ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.12 | 08:51

1
edin ot prioritetite e da klasira futbolniq otbor na 4etvyrt final

Добави коментар

Водещи новини