Фидел извади 1000 страници мемоари

  • 07 февруари 2012 14:36

  • 758
  • 0
Фидел извади 1000 страници мемоари
©

Мрачни прогнози за бъдещето на света даде бившият кубински лидер Фидел Кастро. По думите му светът се намира в най-лошото си положение.

Кубинската държавна телевизия излъчи на няколко части изказването на Кастро по повод издаването на последните му мемоари.

Последната публична поява на 85-годишния държавник беше по време на конгрес на комунистическата партия през април 2011 г., припомня Ройтерс.

Сега той презентира в ефир книгата, наречена „Партизанин на времето". В нея е описан животът на 85-годишния Фидел от детските му години до революцията и завземането на властта в Куба. Книгата се състои от два тома и според дипломатически източник президентът на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на е получила два екземпляра от нея по време на скорошната си визита в Куба.

Какво ще се случи в Иран, в близкия Изток. Какво ще се случи в Сирия, попита Кастро. За последната страна бившият кубински лидер посочи, че това, което се е случило в Либия, няма да стане факт и в Сирия. По този начин той отрече възможността президентът на Башар Ал Асад да последва съдбата на либийския лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, отбелязва СиЕнЕн.

Без да конкретизира и да коментира динамичните събития в Арабския свят, Кастро обобщи, че ситуацията в света е трудна, по-трудна от всякога.

Все пак Фидел Кастро не пропусна да отправи критики към САЩ, заявявайки, че дългогодишният идеологически враг на Куба се управлява „по висша команда", както и че страната ни би могла да овладее ситуацията в евентуална ядрена война.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини