Четирима обвинени в опит да вкарат Саади Кадафи и семейството му в Мексико

  • 02 февруари 2012 12:46

  • 1294
  • 0
Четирима обвинени в опит да вкарат Саади Кадафи и семейството му в Мексико
©

Четирима души бяха обвинени в операция за незаконно вкарване в Мексико на Саади Кадафи, син на бившия либийски лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, съобщи АФП.

На 28 януари бе издадена официална заповед за арест на канадката Синтия Ваниър, организатор на плана, и трима нейни съучастници - датчанин, мексиканец и мексиканка, отбеляза на пресконференция заместник-прокурорът Хосе Салинас. Те са обвинени в опит за трафик на хора без документи, организирана престъпност и фалшифициране на официални документи. След повдигането на обвинение, Ваниър и мексиканката Габриела Давила били преместени в затвор в Четумал, близо до границата с Белиз, а датчанинът Кристиян Фленбург и мексиканецът Хосе Луис Кенеди Прието изпратени в център за задържане във Веракрус, допълни Салинас. Ваниър, която е поддържала пряка връзка със Саади, е подала жалба за лошо отношение при задържането й, заяви Салинас.
Обвинения бяха повдигнати и срещу пети човек, замесен в заговора, който все още се издирва. Разследването доказва, че престъпната група е била създадена с цел Саади Кадафи и семейството му да влязат в Мексико според план, изготвен през юли, уточнява Салинас. Според правосъдното министерство планът се провалил, защото наетите за целта пилоти отказали да кацнат тайно в Либия и да изведат Саади Кадафи и близките му.
Преди да бъдат арестувани на 10 и 11 ноември, членовете на групировката фалшифицирали документи за самоличност и купили къща близо до Баия де Бандерас, където щяло да живее семейство Кадафи.

Последвайте канала на

БТА
1294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини