Най-малко 37 загинали при затворнически бунт във Венецуела

  • 17 август 2017 07:39

  • 1596
  • 0
Най-малко 37 загинали при затворнически бунт във Венецуела
© Getty Images/Guliver

Най-малко 37 души са загинали при сблъсъци между въоръжени затворници и силите за сигурност в малък затвор в Южна Венецуела, съобщи щатски губернатор, цитиран от Асошиейтед прес.

Губернатор Либорио Гуаруля заяви, че кръвопролитието е станало вчера вечерта, когато са избухнали сблъсъци между затворници и надзиратели в затвора в Пуерто Аякучо, столица на щата Амасонас. Той каза, че силите за сигурност са влезли комплекса, за да възстановят реда.

Гуаруля съобщи по-рано в "Туитър", че над 35 души са загинали, когато специални части на министерството на вътрешните работи и правосъдието са щурмували затвора.

Прокуратурата съобщава за 37 загинали и 14 ранени служители.

Според две правозащитни организации 37-те загинали са затворници. В комплекса, намиращ се в отдалечена зона на тропическа гора, има 105 затворници.

Условията във венецуелските затвори се влошиха в момент, когато страната преживява най-тежката си икономическа криза. В тях постоянно се вкарват контрабандно оръжия и напоследък се съобщава за много бунтове в тези учреждения, където затворниците страдат от недохранване, отбеляза ДПА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини