Гледай на живо

Евро 2020: Хърватия - Чехия 1:1

Венецуелските власти се усъмниха в резултатите от референдума

17 юли 2017 21:37

Венецуелските власти се усъмниха в резултатите от референдума
© gettyimages (архив)
4801 2

Венецуелският министър на външните работи се усъмни в достоверността на резултатите от референдума, организиран от венецуелската опозиция, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Над 98 на сто от венецуелците, участвали в свикания вчера от опозицията т. нар. народен референдум, са гласували против проекта на президента Николас Мадуро за Конституционно събрание, което да промени основния закон на страната. Това съобщи след преброяване на над 95 процента от протоколите комисия, включваща ректори на водещи университети - гаранти на плебисцита. Според данните на комисията гласувалите са над 7,18 милиона души.

Министърът на външните работи на Венецуела Самуел Монкада обаче каза, че никой не може да потвърди тези данни. "Колко души са гласували? Единственият верен от научна гледна точка отговор е, че никой не знае и няма да узнае това", заяви Монкада. Той каза, че резултатите от референдума не могат да бъдат проверени, тъй като организаторите му се готвят да унищожат всички протоколи.

Монкада обвини и чуждите медии в предубедено отразяване на темата за опозиционния референдум и в изкривяване на фактите. Министърът определи вчерашния референдум като "суперексперимент за манипулиране на действителността" и обвини медиите в "постоянен пакт с опозицията", съобщи БТА.

Филип Епитропов
4801 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Милко

2017.07.20 | 23:33

2
Военнопрестъпникът Нетаняху е зает с изтребването на Палестинците. Всъщност неговите мераците и мераците на онези които го направляват се разпростират много по-надалеч.

2017.07.19 | 11:16

1
НЕТАНЯХУ НЯМА ЛИ ДА ОТИДЕ ДА ПОДКРЕПИ ЕВРЕИНА КАПРИЛЯС В ОПИТИТЕ МУ ДА ГЕПИ ПЕТРОЛА? МА НЕЩО НЕ СЕ ОСМЕЛЯВА.

Добави коментар

Водещи новини