Уго Чавес: САЩ морят враговете си с рак

  • 29 декември 2011 09:13

  • 1511
  • 0
Уго Чавес: САЩ морят враговете си с рак
©

Президентът на Венецуела Уго Чавес отправи поредно тежко обвинение към Съединените щати. Той намекна, че онкологичните заболявания на лидерите в Латинска Америка са плод на таен заговор и опит за покушение.

Чавес също страда от рак и се подложи на няколко етапа химиотерапия в Куба. Той намира за твърде странно, че едновременно от коварната болест се лекуват президентът на Аржентина Кристина Кирхнер, бившият президент на Бразилия Инасио Лула да Силва и президентът на Парагвай Фернандо Луго. Настоящият държавен глава на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на пък вече е преборила рака.

Чавес намери връзка между експерименти на ЦРУ в Гватемала през 40-те години на миналия век и пандемията от онкологични заболявания напоследък. Това, според него, е биологично оръжие на Съединените щати срещу опонентите им. Президентът призна, че сега е трудно да намери доказателства, но след може би 50 години такива ще има.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини