Вкараха в затвора бразилски магнат

  • 31 януари 2017 09:09

  • 5492
  • 0
Вкараха в затвора бразилски магнат
© Getty Images/Guliver

Бившият бразилски петролен и минен магнат Ейке Батиста е настанен в затвор в Рио де Жанейро, след като беше арестуван при пристигането си в страната от Ню Йорк, съобщава Би Би Си.

Той е обвинен в плащането на милиони долари подкупи, за да си осигури договори с щатското правителство на Рио.

Батиста, някога най-богатият човек в Бразилия, отрича обвиненията.

Той обеща да помогне на властите да се справят с корупцията в страната, която той определя като "широкоразпространена".

Преди да се качи на самолета и да се предаде на полицията Батиста заяви, че се връща в Бразилия, за да изчисти името си.

Аз съм на разположение на съдиите, каза той пред вестник "О Глобо" в Ню Йорк, и допълва: Като бразилец, изпълнявам дълга си.

Според бразилския закон, ако Батиста имаше университетска степен, той щеше да бъде изпратен в специално крило в затвора. Но тъй като той не е завършил инженерната си специалност в Германия, ще споделя обикновена килия с още шест затворници в затвора Бангу.

Батиста беше обявен за издирване от бразилските власти след като полицията претърси дома му в Рио де Жанейро миналата седмица и установи, че е заминал за Ню Йорк часове по-рано.

Сега предстои разпитът му относно предполагаемото му участие в корупционна схема, включваща влиятелни политици и бизнесмени в щата Рио де Жанейро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини