Бой за пари във Венецуела, трима загинаха

  • 17 декември 2016 20:49

  • 23228
  • 5
Бой за пари във Венецуела, трима загинаха
© Getty Images

Протести и грабежи избухнаха в петък в някои части на Венецуела, поради недостиг на пари в брой, след като социалистическото правителство на страната изведнъж спря от обращение най-едрата банкнота насред брутална икономическа криза, предава Reuters, цитирана от Фокус.

Депутат от опозицията заяви, че има три смъртни случая на фона на насилствените сцени в южния миньорски град Каляо. Потвърждение на тази информация от страна на правителството няма.

Развявайки вече безполезните банкноти от 100 венецуелски боливара, групи от демонстранти блокираха пътищата, настоявайки магазините да приемат пари в брой. Протестиращи от малки и големи градове из цяла Венецуела проклеха президента Николас Мадуро, разказват очевидци.

На различни места общо десетки магазини са разграбени.

Миналият уикенд Мадуро даде на гражданите на Венецуела три дни да се отърват от банкнотите по 100 боливара, обяснявайки, че мярката е нужна за борба срещу мафиите по границите с Колумбия. Още тогава някои икономиски предупредиха, че с този ход държавният глава рискува да предизвика хаос.

Последвайте канала на

Novini.bg
23228 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.12.27 | 18:19

2
TEZI Durjavi vinagi sa bili kapitalisticheski i sa ymreli ot glad ..Zashto nie deto sme ot 27 godini takiva si mislem che shte stignem po dalech..????????????Che i dobrata Gurzia ot tam se vrushta nakudeto nie sme trugnali

2016.12.27 | 20:02

5
Какви капиталисти те гонят пък теб във венецуела и то точно сега ? Толкова много акъл ли ти трябва да видиш, че червеното води до разруха ? В гърция проблема е мързел и алчност на всички нива. Там бяха капиталисти, заиграха се сега със социализъм, ама каквото и да правят ще затъват.
Jesus

2016.12.27 | 20:02

4
За социалистЪ, финансовите и физическите закони не важат!. Той заповядва! курса на парите да е ...ХХХ. Той обича планова икономика. Той не прави сметки, баланси и счетоводство. Той се грижи всеки да взима пари, даже и без да работи, защото той е социален социалист. Той обича софрите, но не обича да плаща сметки. Той мрази капиталистите, но праща децата си да учат и живеят при социалния враг. СоциалистЪт е страшно мекере и мимикрия!
жалко за народа

2016.12.27 | 20:02

3
Чучелото Кастро беше заявил : Комунизъм или смърт за Куба ! И докара този природно красив карибски остров до пълна разруха и нищета ! Червеното говедо Мадуро върви по неговите стъпки !

2016.12.27 | 18:19

1
Ъ-ъ-ъ социализма е як, а ?

Добави коментар

Водещи новини