Обгазиха подкрепящи Дилма Русеф демонстранти

  • 30 август 2016 07:26

  • 1358
  • 1
Обгазиха подкрепящи Дилма Русеф демонстранти
© gettyimages

Полицията в Сао Пауло използва сълзотворен газ срещу хора, събрали се на демонстрация в подкрепа на временно отстранения от длъжност бразилски президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на, предаде АП.

Две обществени организации призоваха за протести и организираха демонстрация в града с плакати срещу изпълняващия длъжността президент Мишел Темер. Демонстрантите направиха огнена барикада близо до полицейските сили за борба с безредиците. Протести в подкрепа на Русеф имаше в още няколко големи града, включително столицата Бразилия, където в Сената протече процесът за импийчмънт срещу нея.

Заседанието започна вчера с 30-минутна реч на Русеф, в която тя защити своето управление. След това парламентаристите я засипаха с въпроси в продължение на 14 часа. Сесията завърши около полунощ. Предвижда се днес Сенатът да започне процедура за окончателно гласуване дали Русеф да бъде трайно отстранена от длъжност. Нейните противници я обвиняват в нарушаване на финансовото законодателство. Тя отхвърля обвиненията.

Последвайте канала на

БТА
1358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.30 | 08:36

1
Реамнистия за българката Дилма Русев-в Сливенския женски затвор очакват езика и.

Добави коментар

Водещи новини