Новото бразилско правителство встъпи в длъжност

  • 13 май 2016 08:51

  • 1424
  • 1
Новото бразилско правителство встъпи в длъжност
© Getty Images/Guliver

Изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер сформира ново правителство, предаде ТАСС.

Церемонията по встъпването му в длъжност се състоя в официалната резиденция на държавния глава, двореца Планалто в столицата Бразилия.

При първите си думи към бразилците като президент Темер заяви, че негов приоритет ще бъде съживяването на бразилската икономика, предаде Асошиейтед прес. Досегашният вицепрезидент пое президентските пълномощия вчера, след като Сенатът гласува да отстрани от длъжност Дилма Русеф в рамките на процедура по импийчмънт.

Темер призова съставения от него кабинет да се превърне в правителство на националното спасение, както и страната му да бъде единна, посочи ТАСС.

"Имаме спешна нужда да преодолеем разделението в обществото и да обединим страната. Спешно ни е необходимо правителство на националното спасение", каза той.

"Напълно съм уверен, че трябва да върнем доверието към Бразилия, за да привлечем инвестиции и да създадем работни места."
75-годишният Темер заяви още, че е искал първата му публична проява като и.о. президент да бъде сериозна и дискретна церемония, за да бъде "в съзвучие с времената", отбелязва Асошиейтед прес.

Той обеща засилване на борбата с корупцията и в частност каза, че ще подкрепи голямото разследване за корупция с участието на държавната петролна компания, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.13 | 11:11

1
Мишел Бабиер влезе в деменцията си.

Добави коментар

Водещи новини