Арестуваха изборния гуру на Дилма Русеф за корупция

  • 23 февруари 2016 09:32

  • 1245
  • 1
Арестуваха изборния гуру на Дилма Русеф за корупция
© gettyimages (архив)

Бразилската полиция нареди да бъде арестуван експертът по политически пиар Жоао Сантана, който помогна на президента Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на да бъде избрана и преизбрана на поста, предаде АП.

Сантана и съпругата му Моника Моура бяха обвинени, че са получили незаконно 3 милиона долара от офшорни фирми, контролирани от Одебрехт (Odebrecht) - голяма строителна компания, разследвана за връзки с държавния петролен гигант Петробраз (Petrobras). Президентът на Одебрехт Марсело Одебрехт е задържан от юни по обвинения в корупция и пране на пари.

Заповедите за арест срещу изборния гуру на Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на и неговата съпруга бяха издадени в хода на започналото преди две години разследване за корупция в Петробраз - афера, в която бяха замесени десетки високопоставени политици и бизнес лидери.

Арестът на Сантана е пореден удар за бразилския президент, отбелязва АП. Русеф се бори срещу опитите да бъде отстранена от поста заради обвинения, че правителството е използвало пари от държавни банки, за да запълва дупки в бюджета. Тя е обвинена също в незаконно финансиране на кампанията за преизбирането й през 2014 г.

Последвайте канала на

БТА
1245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.24 | 09:14

1
БРИКС -- мошеническа сбирщина ! !

Добави коментар

Водещи новини