S&P направи втори гаф с рейтинг на държава за месец

  • 18 ноември 2011 10:54

  • 542
  • 0
S&P направи втори гаф с рейтинг на държава за месец
©

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's, която по-рано изпрати грешно съобщение за рейтинга на Франция, повтори гафа си, предаде РИА Новости.

Този път фирмата е информирала абонаните си за състоянието на Бразилия. Отначало компанията обявила, че е повишила рейтинга на Бразилия до "BBB-". По-късно на сайта на агенцията се появила информация, че рейтингът на най-голямата държава в Латинска Америка е на ниво "BBB-" и е повишен до "BBB". Текстът на съобщението съдържал коректните данни, а грешката била само в заглавието на съобщението. Standard & Poor's започна разследване на инцидента.

S&P миналата седмица изпрати съобщение, с което понижи рейтинга на Франция. По-късно от компанията заявиха, че понижаването е плод на "на техническа грешка", а кредитният рейтинг на европейската държава остава на ниво "ААА", със стабилна прогноза. Властите в Париж започнаха разследване срещу фирмата. Европейският комисар по вътрешен пазар Мишел Барние нарече грешката много сериозна и заяви, че Брюксел смята да затегне правилата за дейността на рейтинговите компании.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини