Дилма Русеф свидетелства по нов корупционен скандал

  • 05 февруари 2016 07:23

  • 893
  • 0
Дилма Русеф свидетелства по нов корупционен скандал
© Getty Images/Guliver

Бразилският президент Дилма Русеф свидетелства пред федерален съдия, че не знае нищо за предполагаема схема за плащане на подкупи в замяна на данъчни облекчения за автомобилния отрасъл и за други промишлени отрасли, предаде Асошиейтед прес.

По случая Русеф не е обвиняема. Тя даде показания писмено, след като беше посочена за свидетел от лобиста Едуардо Валадао, който миналата година беше обвинен, че е плащал подкупи по схемата.

Разследването по случая започна миналата година. Смята се, че благодарение на схемата не са били платени данъци и глоби в размер на 1,9 милиард долара. Над 50 компании от промишления, финансовия и селскостопанския сектор са разследвани заради това, че са плащали подкупи на чиновници в апелативните съдилища към министерството на финансите, за да постигнат намаляване или анулиране на глоби за неплатени данъци или да получат данъчни облекчения. Скандалът е различен от този с петролната компания Петробраз, в който бяха замесени десетки политици, в това число и от партията на Русеф, пише БТА.

Вчера бразилската федерална полиция включи бившия президент Луис Инасиу Лула да Силва в разследването по скандала, по който Русеф даде показания, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини