Аржентина потвърди първи случай на вируса Зика

  • 28 януари 2016 21:43

  • 6042
  • 2
Аржентина потвърди първи случай на вируса Зика
© Getty Images/Guliver

Аржентина потвърди първи случай на вируса Зика на своя територия. Колумбийка, живееща в Буенос Айрес даде положителна проба, казаха днес източници от здравното министерство, цитирани от Ройтерс.

"Случаят на Зика е потвърден", заяви служител, пожелал анонимност, ден след като здравното министерство каза, че има подозрения заслучай на заразяване с вируса. Жената неотдавна е посетила Колумбия. Общински служители в Буенос Айрес и гъстонаселените му покрайнини пръскат парковете с дезинфектанти, за да унищожат комара от вида Едес египти, който пренася заразата.

Световната здравна организация заяви, че вирусът, свързан със сериозни родилни дефекти при хиляди бебета в Бразилия, "се разпространява взривоопасно" и може да засегне 3-4 милиона души в Южна и Северна Америка, включително милион и половина в Бразилия, отбелязва БТА.

Заради вируса властите в Пуерто Рико посъветваха жените да не забременяват. Досега там са регистрирани 19 случая на заразяване, но нито един на бременни жени, посочва АФП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6042 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.05 | 08:34

1
те това ни трябва в БГ циганите да им се прецакат децата

2016.06.05 | 08:34

2
Не трябва да им се прецакват децата щото те са си прецакани заради прецаканите си родители. Просто трябва да ги кастрираме да нямат деца.

Добави коментар

Водещи новини