Боевски на съд чак след Нова година

  • 13 ноември 2011 06:58

  • 1208
  • 2
Боевски на съд чак след Нова година
©

Процесът срещу олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски за трафик на кокаин ще започне в Бразилия вероятно след Нова година.

Според местното законодателство разследването и изготвянето на обвинителен акт за това престъпление отнема между 2 и 4 месеца, обясни пред “Труд” адвокатът на спортиста Ивайло Дерменджиев. Това означава, че най-рано делото ще стартира през януари.

В момента Боевски се намира в бразилски затвор, след като на 25 октомври т. г. бе задържан с 2 кг кокаин на летището в Сао Паулу.

Преди дни адвокат Дерменджиев и жената на Гълъбин - Красимира, се върнаха от бразилския град. Съпругата на олимпийския шампион е имала двучасова среща с него. Юристът пък търсел местен адвокат, който да поеме защитата му. Дерменджиев говорил с няколко кантори, които поискали хонорар между 200 хил. и 400 хил. долара. Тези предложения били отхвърлени, защото били непосилни за семейство Боевски. В крайна сметка се спрели на адвокат, завършил право в Германия. В следващите седмици той ще направи постъпки пред съда да освободят щангиста под домашен арест. За целта шампионът трябва да има постоянен адрес в Сао Паулу. За да се сдобиеш с такъв обаче, трябвало да имаш договор за наем на жилище, както и работна виза.

Срещу Гълъбин Боевски било повдигнато обвинение още на летището. Не отговарят на истината слуховете, че българинът трябвало да предаде куфарите с кокаина на хора в Мадрид, Испания. “Куфарите са били чекирани за София. Така че той е нямало да има никакъв досег с тях в Мадрид”, обясни Дерменджиев.

По Нова тв съпругата Красимира разказа, че срещата с мъжа й Гълъбин в затвора била най-силният момент в живота й. По-емоционален дори от раждането на трите им деца.

“Невинен съм”, заявил Боевски на жена си. Той й казал да предаде на децата им, че до Коледа ще си бъде вкъщи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1208 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
6996

2011.11.18 | 01:09

2
куфарите чекирани за българия.ще трови нашите деца и народ!
sportnamedicina.com

2011.11.13 | 11:40

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини