Колумбия легализира канабиса с медицинско предназначение

  • 22 декември 2015 20:54

  • 2530
  • 2
Колумбия легализира канабиса с медицинско предназначение
©

Колумбия легализира днес канабиса с медицинско предназначение с указ, подписан от президента Хуан Мануел Сантос, който налага правила върху отглеждането, преработката, вноса и износа на канабиса и неговите производни с терапевтична цел, съобщи БТА, цитирайки АФП.

"Разрешаването на употребата на канабис с медицинска цел не противоречи на международните ни ангажименти за контрол над наркотиците", каза Сантос в телевизионна реч. Сантос каза, че подписаният от него указ поставя Колумбия в авангарда на нов подход за намаляване на вредните за здравето ефекти от употребата на наркотици. Така Колумбия се нарежда сред страни като Мексико и Чили, които експериментираха с легализиране или декриминализиране на наркотика, отбеляза АП.

Колумбия е най-големият световен производител на листа от растението кока, което също има приложение в медицината. Страната е световен рекордьор по производство на кокаин с 442 тона през 2014 г., което е с 52 процента повече в сравнение с 2013 г. сочат данни на ООН. В Колумбия вече ще бъде позволено отглеждането на до 20 растения канабис, а човек ще може да притежава до 20 грама за лично ползване. Забранява се употребата му на обществени места.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2530 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.23 | 12:49

2
Не се занимавайте с плява,помислете за легализацията на белия прашец,че идват празници.:))))
DO KOLUMBIISKITE VLASTI-VAPROS:

2015.12.22 | 22:27

1
PRIEMATE LI EMIGRANTI???

Добави коментар

Водещи новини