Бразилски дипломат №1 обещал съдействие за Боевски

  • 04 ноември 2011 13:45

  • 1078
  • 0
Бразилски дипломат №1 обещал съдействие за Боевски
©

Външният министър Николай Младенов е разговарял вчера с бразилския си колега, който е обещал съдействие за осъществяване на контакт с арестувания за притежаване на наркотици в Бразилия Гълъбин Боевски. Това съобщи защитникът на олимпийския шампион Константин Симеонов, цитиран от БТА.

В момента България е представлявана в Бразилия само от почетен консул, който изпълнява ролята на посланик, обясни адвокатът, според когото именно той ще осъществи връзката с българския спортист.

Симеонов уточни, че засега контакт с Боевски не е установен, въпреки че той беше задържан от местните власти на 26 октомври. До дни български адвокат заминава за Бразилия, за да работи по случая със задържания и обвинен за пренос на дрога Боевски, съобщи още адвокат Константин Симеонов. Вторият защитник - Дерменджиев, вече имал установени контакти със свои партньори, които били препоръчани като добри специалисти.

Константин Симеонов коментира още, че не може да повярва, че Боевски, отивайки за първи път в Бразилия, е пренасял наркотици. За пътуването си през океана спортистът разбрал десет дни преди заминаването. Първоначално съобщената цифра от 9 килограма, по думите на Симеонов, включвала в себе си и теглото на самите куфари, а след това, по непотвърдени данни, количеството наркотик вече било два килограма.

Симеонов отрича Боевски да е имал дългове, заради които би могло той да се занимава с пренос на наркотик.

Не са верни твърденията, че Боевски е признал и описал детайли за преноса на дрогата, обясни Симеонов. И дъщерята на Боевски - Сара, твърди, че куфарите, с които те са пътували за България, и в които е бил наркотикът, са купени ден преди завръщането. Фактът, че в куфарите има наркотик, е установен след като багажът е минал през задължителната предварителна проверка на летището в Сао Паоло.

Последвайте канала на

Novini.bg
1078 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини