Сметната палата на Бразилия отхвърли финансовия отчет на правителството за 2014 година

  • 08 октомври 2015 09:51

  • 1019
  • 1
Сметната палата на Бразилия отхвърли финансовия отчет на правителството за 2014 година
© gettyimages

Федералната сметна палата на Бразилия препоръча на парламента да признае за несъстоятелен финансовия отчет на правителството за 2014 г., предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Това решение бе взето единодушно на заседание днес на контролния орган, посочва агенцията. Препоръката ще бъде внесена за разглеждане от бразилските законодатели. Те трябва да решат окончателно дали изпълнителната власт, начело с президентката Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на, е допуснала нарушения при съставянето на бюджета за 2014 г. Противниците на Русеф твърдят, че тя незаконно е използвала средства от държавните банки, за да покрие нарастващите финансови нужди на страната и да обезпечи преизбирането си за втори мандат.

Според редица експерти решението на Сметната палата ще подсили позициите на противниците на Русеф, които от няколко месеца се опитват да стартират процес по отстраняването й от власт (импиймчънт). Вчера Върховният избирателен съд на Бразилия започна разследване за други възможни нарушения при финансирането на предизборната кампания на Русеф. Авторите на сигнала твърдят, че бразилската президентка и вицепрезидентът Мишел Темер са използвали в предизборната кампания средства, получени от корупционни схеми в държавната петролна компания Петробраз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1019 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
отдалече се вижда че,

2015.10.08 | 12:29

1
пак намесата на ЦРУ

Добави коментар

Водещи новини