Хълм се срути върху град в Гватемала, най-малко 25 души са загинали (видео)

  • 03 октомври 2015 10:57

  • 2876
  • 2
Хълм се срути върху град в Гватемала, най-малко 25 души са загинали (видео)
©

Хълм се срути върху град в покрайнините на Гватемала Сити и причини смъртта на най-малко 25 души. Стотици са в неизвестност, което означава, че броят на загиналите най-вероятно значително ще скочи, съобщава „Ройтерс”.

Обилните дъждове са предизвикали свличането на тонове пръст, дървета и камъни върху град Санта Катарина Пинула, намиращ се в долина в близост до столицата на Гватемала. Свлачището е изравнило със земята нестабилните къщи и принудило жителите на града да се евакуират и да прекарат нощта на открито.

Местните медии показаха кадри, заснети от въздуха, на които се вижда срутения хълм и огромната купчина земя, растителност и отломки, покрили напълно част от града.

Десетки спасителни екипи са пристигнали в града. Основната им работа е да измъкват хора изпод срутените къщи и натрупаните мебели. Често те вадят хора, погребани живи под тоновете земя.

Шефът на гватемалската агенция за бедствията Алехандро Малдонадо обяви, че около 600 души са в неизвестност след бедствието, унищожило най-малко 125 къщи. Говорител на пожарната добави, че досега са намерени телата на 25 загинали.

От правителството обявиха, че около 600 души участват в спасителните действия и разчистват руините в търсене на оцелели. Властите ще организират подслон за хората, останали без домове.

Последвайте канала на

Novini.bg
2876 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.03 | 16:19

1
Боже мили, какво става на тази планета? Загива ли Земята, нов потоп ли идва ,защо така се промени климатът и как ще оцелеем? Имало ли е други такива периоди на катаклизми и защо усилията на светът отиват да се браним едни от други, да произвеждаме все повече и по-модерни оръжия и да се избиваме вместо да се обединим и да се борим с тези страшни природни бедствия? И не би ли могло да живеем по-простичко - стига с този безумен лукс, алчност,наглост, стига ограбване на едни от други в името на това някои да живеят като богове.Не разбират ли хората, че няма нищо сигурно - нищо, ама нищичко.......

2015.10.03 | 16:20

2
Хората не влиаят по никакъв начин на естествения път на планетата.Нещо което не си създал,а ползващ от него-не можеш да го погубиш,то ще те погуби !

Добави коментар

Водещи новини