Мексиканци оцеляват 4 дни в хладилник в океана

  • 29 септември 2015 15:01

  • 2159
  • 2
Мексиканци оцеляват 4 дни в хладилник в океана
© Getty Images

Двама мексикански рибари, които претърпяха корабокрушение, оцелява четири дни насред океана в саморъчно направен хладилни, съобщи в. "Телеграф", позовавайки се на в. "Диарио".

Бедстващите мъже били открити от служители от военноморските сили на страната. Те били спасени в неделя.

Рибарите разказали, че излезли в океана на 21 септември, но още на следващия ден попаднали в буря. "Беше страховито. Морето беше изключително бурно", разказа единият корабокрушенец. Лодката им се пробила и започнала да се пълни с вода. Двамата мъже набързо се качили в хладилника, който бил направен от тях от полиуретанова пяна и в който съхранявали уловената риба. След като лодката им потънала, те се реели цели четири дни из океана в хладилника, който е с дължина метър и половина и дълбочина около метър.

Близките на рибарите подали сигнал в полицията, след като те не се прибрали навреме вкъщи. Спасителите от ВМС на Мексико ги открили на 25 септември на 89 км от брега при град Алтата в щата Синалоа. В спасителната операция участвали патрулен катер и самолет. Те им отказали първа помощ, дали им вода и храна и ги отвели в Атланта, където ги предали на лекари от Червения кръст.

Последвайте канала на

Novini.bg
2159 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
русия СЕ РАЗПАДА ГЛАД И МИЗЕРИЯ ИДВААААААААААААА

2015.10.09 | 00:39

2
А ПИТАТЕ ЛИ руските ПИЯНИЦИ КАК ОТЦЕЛЯВАТ ВЪВ СИБИР

2015.10.09 | 00:39

1
А сетра ти,как оцелява на магистралата?

Добави коментар

Водещи новини