Най-голямата партия обмисля напускане на управляващата коалиция в Бразилия

  • 21 август 2015 15:34

  • 1618
  • 3
Най-голямата партия обмисля напускане на управляващата коалиция в Бразилия
© Gettyimages/Gulliver

Бразилското демократично движение /БДД/ - най-голямата парламентарна партия - обмисля да напусне управляващата коалиция на президентката Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на заради разногласия за уреждането на политическата криза, предаде Ройтерс, като цитира бразилския вестник "Валор економико".

Първият ход на БДД за напускане на коалицията ще бъде оттегляне в края на август на вицепрезидента Мишел Темер от функциите му на координатор на политическите връзки на президентството с Конгреса.

Официално разривът на БДД с Русеф може да настъпи на 15 ноември, когато е свикан национален конгрес на партията. На него БДД ще представи програма "за възстановяване на доверието, както и за повече предвидимост и спазване на закона в отношенията с националния бизнес", добавя "Валор економико".

Засега няма коментар на съобщението нито от президентската пресслужба, нито от партийния пресцентър, отбелязва Ройтерс. Напускане на управляващата коалиция ще даде възможност на БДД да издигне кандидати за местните избори догодина, без да се съобразява с досегашния съюз с Партията на трудещите се на Русеф, пише "Валор економико". Представител на ръководството на БДД обаче заяви, че в партията се обсъжда напускане на коалицията, но това не означава, че БДД ще се оттегли от правителството сега, защото то би довело до оставка на Темер от вицепрезидентския пост, посочва Ройтерс.

Социологически анкети сочат, че двама от всеки трима бразилци искат президентката Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на да бъде отстранена от поста заради икономическата криза и огромния корупционен скандал, опетнил редица големи държавни компании при нейното управление, пропомня БТА.

Последвайте канала на

1618 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.09.01 | 14:07

2
БРИКС -капут !! Напразни каПутински надежди !!

2015.09.01 | 14:07

3
Надеждата ти е говежда, БРИКС си върви добре и никакви британски глупости не могат да го спрат.

2015.09.01 | 14:07

1
На БРИКСА бриташките могат само кротко да му полапат

Добави коментар

Водещи новини