Бразилки подкрепиха Дилма Русеф

  • 13 август 2015 11:31

  • 1666
  • 2
Бразилки подкрепиха Дилма Русеф
© gettyimages

Хиляди жени излязоха по улиците на Рио де Жанейро, за да изкажат подкрепата си към бразилския президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на, предаде Интерфакс.

Демонстрацията в най-големия град на латиноамериканската държава се проведе на фона на корупционния скандал с държавната петролна компания Petrobras. Заради разкритията и арестите рейтингът на бразилския държавен глава се срина драстично. Според последно прочуване на общественото мнение 2/3 от анкетираните искат президентът да напусне поста си предсрочно. Русеф, от своя страна, се обърна към привърженичките си. "Няма да се откажем по никакъв начин от пътя към социална и справедлива държава. Ще продължа да работя за осъществяването на вашите мечти", заяви тя.

Русеф пое управлението на най-голямата държава в Южна Америка за втори път през януари 2015 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1666 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
От глупав ! По-глупав !

2015.08.21 | 15:22

2
Подкрепят е за аналните разширители !Само който не е бил в Бразилия,може да драска простотий ! Страна на дрогата,бандитизма и ликвидиране на хора с бензинови резачки !
РОБЕРТ

2015.08.21 | 15:22

1
Това е една добра новина.Някои народи доказват на практика,че ЦРУ не са всемогъщи и не могат да свалят правителства и президенти на всякъде по света.

Добави коментар

Водещи новини