Пуснаха кадри от бягството на Ел Чапо (видео)

  • 15 юли 2015 09:08

  • 6062
  • 2
Пуснаха кадри от бягството на Ел Чапо (видео)
©

Мексиканското правителство разпространи видеозапис, показващ как наркобаронът Хоакин Гусман (Ел Чапо) успява да избяга от килията в затвора, в който се намираше, предаде АФП. 


Кадрите са от камерата за наблюдение на килията. На тях се вижда Гусман, облечен с бежови затворнически дрехи, който ходи напред-назад, а после кляка зад ниска преграда, отделяща душа от останалата част на килията. След което изчезва от полезрението. Мексиканското правителство пусна и видео от вътрешността на тунела, с осветление, вентилация и релсов път, по който с преработен мотоциклет е била изнасяна пръстта при прокопаването му 19 метра под земята. 22-ма души, работещи в затвора, в който се намираше Гусман, бяха задържани, за да се провери дали имат нещо общо с бягството на наркотрафиканта. Трима души от персонала, включително директорът, са уволнени, съобщи вътрешният министър Мигел Анхел Осорио, предаде АП Според експерти планирането и прокопаването на тунела, дълъг километър и половина, вероятно е продължило повече от година. Бягството на най-могъщия мексикански наркобарон не може да е станало без вътрешна помощ, на някого от служителите на затвора, отбелязват специалистите.

Краят на тунела, който излиза в недовършена селскостопанска постройка недалеч от затвора, бе показан на журналисти. В постройката, където свършва тунелът, са зарязани дървени греди, стоманени мрежи, литри хидравлична течност, дълга PVC тръба и електрически трион.

Последвайте канала на

БТА
6062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.15 | 18:27

2
аха-а-а, този е гледал и приложил наученото дословно от сериала /Бягство от затвора /Prison Break/, ама нищо чудно - мексиканците са майстори в копаенето и направата на тунели през които да минават незаконни стоки, дроги и т.н.
брата на брат пит !!!

2015.07.15 | 17:02

1
избягва спомоща на гринговците защото няма кой да ги снабдява с бело . аре сега брат , брат пит да направи едно филмче !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини