Огромен пожар бушува в Чили, евакуираха над 7000 души

  • 14 март 2015 17:25

  • 2910
  • 0
Огромен пожар бушува в Чили, евакуираха над 7000 души
©

По последни данни 7000 са вече евакуираните от чилийския пристанищен град Валпарайсо в резултат на огромния горски пожар, който бушува в околностите му, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Пожарникарите не успяват все още да овладеят пламъците. Ситуацията се усложнява от силния вятър със скорост от 30 километра в час и високите летни температури. Те допринасят за утежняване на обстановката.

Пожарът взе и първа жертва. Жена на 67 години почина от сърдечен удар, изплашена от пламъците. Петнайсет пожарникари са ранени, от които двама тежко.

В борбата със стихията помагат седем самолета и осем хеликоптера, дошли от други райони на страната. Заради стихията беше прекъснато движението по магистралата между столицата Сантяго и Валпарайсо.

През 2014 г. районът на Валпарайсо беше опустошен от голям пожар, отнел живота на 15 души. 500 души бяха ранени, а хиляди останаха без покрив над главите си. Над 3000 къщи бяха опожарени. Стихията бушува осем дни и от околностите на града се пренесе в най-бедните градски квартали, разположени по планинските склонове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини