Катастрофа между два влака в Рио де Жанейро

  • 06 януари 2015 07:36

  • 764
  • 0
Катастрофа между два влака в Рио де Жанейро
©

Най-малко 90 души бяха ранени при сблъскването на два влака в Бразилия, предаде БТА, цитирано от ТАСС, като се позова на бразилски медии. Катастрофата станала в 22,20 ч. по Гринуич в община Мескита, на 34 километра от центъра на град Рио де Жанейро.

Единият влак бил спрял на гарата, когато отзад го връхлетяла другата композиция, движеща се в същата посока по същата линия. Травмите на пътниците не са сериозни.

Машинистът на втория влак не е пострадал и се очаква показанията му да внесат светлина за причините, довели до катастрофата. Всеки ден между центъра на Рио и околните градчета се придвижват с влак 620 000 души. 69 души са потърсили лекарска помощ в резултат на катастрофата, съобщава електронното издание на местния вестник "O Globo", позовавайки се на властите.

В резултат на инцидента движението по железопътната линия е спряно. Очевидци казват, че големият брой жертви е бил избегнат благодарение на това, че преди сблъсъка пристигащият влак се движел бавно, заради лошите метеорологични условия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини