Мъж заловен на летище в Куба с 66 птички в... панталоните (снимка 18+)

  • 05 юни 2014 07:51

  • 4066
  • 0
Мъж заловен на летище в Куба с 66 птички в... панталоните (снимка 18+)
©

Мъж беше арестуван на международното летище Игнасио Аграмонтe в кубинския град Камагуей с 66 птички, зашити в панталоните си. Пътникът искал да пренесе редките екземпляри със самолет до САЩ и там да ги продаде, пише „Дейли мейл”.

След като е бил спрян от митничарите, които се усъмнили в него заради издутите му гащи, пасажерът започнал да обяснява, че в панталоните си е скрил гълъб, който иска да подари на своя внук.

Служителите на летището обаче не се хванали на приказките на контрабандиста и го накарали да събуе панталоните. Вътре в тях били намерени десетки пойни птички, сред които колибри и амадини. Човките на някои от пернатите били запечатани, така че да не се разпеят в неподходящ момент.

Всички птици са били редки видове и вероятно са били откраднати по поръчка, за да бъдат изтъргувани, съобщават от полицията.

Две от птичките, които са били близо до гениталиите на пътника са извадени мъртви. Според полицията контрабандистът може да отнесе до две години затвор.

Търговията със застрашени видове навсякъде по света се преследва от закона. Преди две седмици на летището във Франкфурт е бил спрян контрабандист при опит да пренесе до Испания 99 редки костенурки, залепени с тиксо в куфара му.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини