Убиха лидер наркокартела Тамплиери в Мексико

  • 01 април 2014 12:22

  • 2278
  • 1
Убиха лидер наркокартела Тамплиери в Мексико
© gettyimages

Един от главатарите на мощния мексикански наркокартел "Кабайерос темплариос" (Картелът на тамплиерите) Енрике Планкарте Солис загина в престрелка с отряд от морски пехотинци и полицаи в централния щат на страната Керетаро, предаде ИТАР-ТАСС.

Представители на прокуратурата на Мексико засега не съобщават подробности за спецоперацията, довела до ликвидирането на един от най-издирваните в страната престъпници, известен в криминалните кръгове с прякора Кике. Според Ройтерс обаче Енрике Планкарте е бил убит в западния щат Мичоакан. Агенцията добавя, че самоличността на убития е потвърдена и се очаква министерството на сигурността да съобщи повече подробности по-късно днес.

Енрике Планкарте е съосновател на Картела на тамплиерите. Преди това бе един от лидерите на наркокартела "Ла фамилиа мичоакана". Той е координирал производството и контрабандата на наркотици от Мексико в САЩ и се издирваше от властите и в двете страни. В Мексико напоследък бяха осъществени няколко успешни операции по борба с подземния свят. Бяха унищожени или заловени от правоохранителните органи редица опасни бандити, издирвани от дълго време.

В началото на тази година силите за сигурност заловиха друг виден член на Картела на тамплиерите - Дионисио Лоя Планкарте, известен като Тио (Чичото). С помощта на американските спецслужби миналия месец Мексико залови най-дирения наркобарон в света - Хоакин Гусман (по прякор Късия), което бе голяма победа за правителството на президента Енрике Пеня Нието, повело решителна битка с криминалните структури в страната.

Последвайте канала на

БТА
2278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.04 | 21:28

1
Taka трябва да се действа навсякъде,“не“ на наркотиците и нарковеществата,които тровят населението!

Добави коментар

Водещи новини