Куба замразява свързани с тероризъм авоари в чужди банки

  • 25 януари 2014 06:47

  • 1067
  • 0
Куба замразява свързани с тероризъм авоари в чужди банки
©

Кубинското правителство прие законова мярка, предвиждаща замразяване без предупреждение на средства в опериращи в страната чуждестранни банки, ако парите са свързани с тероризъм, главно с Ал Каида и талибаните, се казва в указ, публикуван вчера в кубинския държавен вестник и цитиран от Франс прес.

Незабавно и без предизвестие ще бъдат замразявани финансови и други активи, придобити или генерирани, собственост или контролирани пряко или непряко от физически или юридически лица, свързани с Ал Каида и талибаните, се казва в указа.

Същата мярка се предвижда за физически или юридически лица, идентифицирани като терористи от ООН или по искане за сътрудничество от трети страни, посочва текстът, подписан от кубинския президент Раул Кастро.

В указа се подчертава, че тези санкции са част от юридическата рамка, приета в съответствие с ангажимента на Куба в борбата срещу прането на пари, финансирането на тероризма и разпространението на оръжие.

В Куба, където банковата система се контролира от властите, работят 11 чуждестранни банки, допълва БТА.

Привеждането на кубинския банков сектор към международните правни норми предшества готвеното от властите през март обнародване на нов закон за чуждестранните инвестиции, чиято цел е да се привлекат капитали, от каквито отчаяно се нуждае кубинската икономика.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини