Заради измама. Бразилска банка олекна с $ 31 млн.

  • 19 януари 2014 06:45

  • 1763
  • 0
Заради измама. Бразилска банка олекна с $ 31 млн.
©

Бразилската полиция арестува група мошеници, които чрез лотарийна измама успяха да излъжат една от банките в страната със 73 милиона реала ($ 31 млн.), съобщават латиноамериканските медии.

Задържани са петима членове на бандата, но операцията продължава и в близко време пред съда може да бъдат изправени и други мошеници. Грандиозната измама е извършена в края на миналата година. В един от трезорите, с помощта на банков служител, била открита сметка на подставено лице във връзка с реализирането на лотариен проект. След представянето на фалшиви билети, по тази сметка се отпускали пари от банката. След това те се прехвърляли в други сметки.

Бързата реакция на правоприлагащите органи помогнала навреме да се разкрие измамата и да се блокират фалшивите сметки. По този начин били спасени около 70 на сто от откраднатите пари.

Включеният в измамата банков служител вече е арестуван. Полицията подозира, че в аферата може също да участва и помощник на един от депутатите в щата Маранян, чието име засега не се посочва. Замесените в тази крупна измама ги грози присъда до 29 години затвор, коментира Блиц.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини