Изчезна уникално племе от джунглата на Амазонка

  • 10 август 2011 18:54

  • 6040
  • 0
Изчезна уникално племе от джунглата на Амазонка
© Internet

Властите на Бразилия са открили в сряда, че племето на т.нар. „оранжеви" индианци, което живее дълбоко в джунглите на Амазонка е изчезнало от радарите на вертолетите-наблюдатели.

Експертите предполагат, че туземците, които са само 200 души, са били избити от перуанските наркотърговци,пише „Телеграф".

Както съобщава Националния фонд на индианците в Бразилия, в края на юли, къщите, където са живеели 200-та диваци са били частично разрушени. Експертите от фонда не се съмняват, че практически беззащитните туземци, които никога не са се срещали с хора от външния свят, са били убити от търговци на наркотици от Перу.

Според бразилското законодателство, властите нямат право да се намесват в живота на племената и затова, наблюдението над диваците се провежда само от въздуха.

Малобройното племе на „оранжевите" бе открито през 2008 година. Те живеят на 20 километра от границата между Бразилия и Перу. Според властите, потвърждение за това, че племето е унищожено от наркотърговци е намерения чувал с 45 килограма кокаин, прободен със стрела. В момента в джунглите на Амазонка живеят 67 диви племена.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини