Броят на жертвите на тропическите бури в Мексико достигна 50 души

  • 17 септември 2013 07:15

  • 773
  • 0
Броят на жертвите на тропическите бури в Мексико достигна 50 души
©

Броят на загиналите в резултат на урагана "Ингрид" и тропическата буря "Мануел" в Мексико по последни данни достигна 50 души, предаде РИА Новости.

В щата Гереро по тихоокеанското крайбрежие загинаха общо 30 души, 12 души станаха жертва на свлачище в щата Веракрус. Още седем жертви има в щатите Идалго, Оахака и Пуебла. В същото време още 25 души са обявени за безследно изчезнали.

Причинени са сериозни щети на жилищата на почти 240 хиляди души. Общият брой на пострадалите от различни последствия от стихията достига 1,2 милиона души.

Докато в Тихия океан отзвучаваше тропическата буря "Мануел", която продължи да предизвиква поройни дъждове, след като се разсея, ураганът "Ингрид" удари североизточното крайбрежие със силата на тропическа буря, предаде АФП.

Хиляди хора бяха евакуирани, заради калните свлачища и наводнения, предизвикани от двете бури. Нанесени са щети на мостове, пътища и жилищни сгради в цялата страна.

Водата в части на тихоокеанския курорт Акапулко се повиши до близо 3 метра, което блокира движението по главната магистрала към града и остави хиляди мексикански и чуждестранни туристи откъснати от външния свят.

Последвайте канала на

Весела Найденова
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини