Официално: 21 са жертвите на взрива в Аржентина

  • 13 август 2013 07:50

  • 884
  • 0
Официално: 21 са жертвите на взрива в Аржентина
©

В аржентинския град Росарио завършиха спасителните дейности около сградата, разрушена при газова експлозия. Окончателният брой на загиналите е 21 души, предадоха АФП и ИТАР-ТАСС.


В болници продължават да се възстановяват девет души, пострадали при взрива, съобщиха местните власти, след като спасителите откриха телата на двама души, които досега се водеха за безследно изчезнали. Взривът отекна в Росарио, разположен на 320 километра от Буенос Айрес, на 6 август. Според данни на следствието трагедия е била предизвикана от изтичане на газ. Полицията е арестувала газопроводчика, който е работел в жилищната сграда непосредствено преди взрива, разрушил напълно една от трите й кули. Съседните здания също бяха засегнати. Жителите им бяха евакуирани поради съображения за сигурност. В страната бе обявен двудневен траур.

Властите се ангажираха да окажат всестранна помощ на пострадалите от взрива. Най-известният жител на Росарио е нападателят на футболния клуб на Барселона и националния отбор на Аржентина Лионел Меси. Чрез благотворителния си фонд той задели средства, за да подпомогне съгражданите си. Това е най-голямата трагедия в историята на третия град по брой на населението в Аржентина.

Последвайте канала на

БТА
884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини