Убити и ранени след престрелка между ултраси в Аржентина

  • 22 юли 2013 10:31

  • 1385
  • 0
Убити и ранени след престрелка между ултраси в Аржентина
© Getty Images/Guliver

Приятелската среща между Бока Хуниорс и Сан Лоренсо, която трябваше да се състои днес, няма да се играе, след като часове преди началото двама от привържениците на аржентинския гранд бяха застреляни.

До престрелкатакрай стадион „Нуево Гасометро“ в Буенос Айрес се стигнало след скандал в една от групировките с най-крайни запалянковци . Полицията към този момент потвърждава две жертви – мъже на около 35 и 45 години, като все още не се съобщава броят на ранените.

Началникът на службата за национална сигурност в Аржентина Серхио Берни заяви, че трагичните сцени са можели да бъдат избегнати, ако на гостуващите фенове е било забранено да посетят мача. „Било впечатляваща престрелка, разменени са повече от 100 изстрела“, коментира той. „От 15 дни настоявахме мачът да се изиграе без гостуващи фенове. За съжаление се случи точно това, от което се опасявахме.“

„Надявам се оттук насетне да знаем, че футболни срещи могат да се играят и без привърженици на гостуващия отбор. Искаме уикендите да носят забавление, а не да се превръщат в дни на траур“, добави още Берни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини