Ураган удари Мексико

  • 30 май 2013 06:21

  • 1500
  • 0
Ураган удари Мексико
©

Най-малко двама души са загинали, след като ураганът „Барбара” достигна южния мексикански бряг на Тихия океан, предаде АФП, като се позова на местните власти.

Стихията, която носи със себе си ветрове с максимална скорост от 120 км в час, е достигнала брега в щата Чиапас - селски регион с археологически обекти, разположени близо до съседния щат Оаксака, съобщи Американският нацонален център за предупреждение при урагани.

61-годишен американски гражданин е бил повлечен от вълните и е загинал, след като е игнорирал забраната за достъп до плажа в град Салина Крус в Оаксака, съобщи директорът на службата за гражданска защита Мануел Маза. Втората жертва е 27-годишен мъж, който е бил пометен от излязла от бреговете си река в град Пинотепа Насионал, в щата Оаксака, съобщи кметът на града. В щата Гереро поройните дъждове са причинили наводнения в някои улици в курортния град Акапулко, като на места нивото на водата достига 52 см. Водата е отнесла най-малко три автомобила.

В Оаксака властите призоваха жителите да останат по домовете си, докато пристанищата в Салина Крус, Хуатулко, Пуерто Анхел и Пуерто Ескондидо бяха затворени. Около 200 семейства са настанени във временни убежища. „Барбара” се засили до ураган от първа категория – най-ниската от петстепенната скала Сафир-Симпсън, преди да достигне сушата на 35 км западно от Тонала, в щата Чапиас, посочва Американският център за предупреждение при урагани.

Последвайте канала на

Novini.bg
1500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини