Започнаха президентските избори във Венецуела

  • 14 април 2013 15:08

  • 673
  • 0
Започнаха президентските избори във Венецуела
©

Бюрата за гласуване във Венецуела отвориха врати за президентските избори, организирани след смъртта на Уго Чавес,  предаде Франс прес.

Гласуването ще продължи до 18 ч. местно време (22,30 ч. по Гринуич). За президентския пост се борят и.д. президент Николас  Мадуро, 50-годишен, определен приживе от Чавес за негов  приемник, и лидерът на опозицията, 40-годишният Енрике Каприлес.

Пред някои от бюрата в Каракас се образуваха опашки от гласоподаватели още в ранни зори. Групи от предани чависти, сигурни в победата на своя кандидат, се носят към секциите в приповдигнато настроение.

С 10 процента преднина в сондажите Мадуро, вицепрезидент и бивш външен министър, е фаворитът за поста пред младия  губернатор на щата Миранда Каприлес, който загуби от Чавес на предишните избори.

Изборите бяха свикани, след като смятаният за лидер на латиноамериканската левица Уго Чавес почина от рак на 5 март,  след като 14 години беше начело на богатата на петрол Венецуела. Близо 150 хиляди полицаи и войници се грижат за реда в  страната, която затвори от съображения за сигурност и границите  си от началото на седмицата, допълва АФП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
673 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини