Румъния: Кръв на Дракула тече в жилите на принц Чарлз

  • 06 ноември 2012 13:17

  • 3746
  • 1
Румъния: Кръв на Дракула тече в жилите на принц Чарлз
©

Британската династия Уиндзър е роднина на легендарния господар на Влашко от ХV в. Влад III Цепеш (Дракула), пише лондонският в. Дейли телеграф.


Твърдението е разпространено от румънската туристическа служба. Брошурата, издадена от държавната институция в северната ни съседка, има за цел да популяризира страната като дестинация. Споменаването на британското кралско семейство ще помогне на Румъния в рекламата и дългосрочното развитие за туризма, каза представител на компанията, разработила брошурата. Престолонаследникът принц Чарлз подкрепи развитието на туристическа индустрия в балканската държава и призова своите сънародници да пътуват до Румъния и дори се снима в рекламен клип. По-рано принцът на Уелс се пошегува в едно интервю: Трансилвания (родината на вампира, описан в романа Дракула на британския писател Брам Стокър през ХIХ в.) е в кръвта ми. Науката доказва, че имам корени в тази област и съм роднина на Влад Цепеш.

Преди шест години Чарлз си купи имот близо до замъка на Дракула – Бран, припомня изданието, като коментира, че това е знак на любов на престолонаследника към Румъния.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3746 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.01 | 23:49

1
Лика-прилика!

Добави коментар

Водещи новини