Първата френска дама се извини на бившето гадже на Франсоа Оланд

  • 03 октомври 2012 14:55

  • 589
  • 0
Първата френска дама се извини на бившето гадже на Франсоа Оланд
©

Приятелката на френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 Валери Трирвильор призна, че е сгрешила, като е подкрепила на парламентарните избори по-рано тази година съперника на бившата спътница в живота на държавния глава Сеголен Роаял, предаде АФП.

В интервю, публикувано днес във вестник "Уест Франс", Трирвильор освен това съобщи, че се е отказала от телевизионен проект. "(С колегите от телевизия) Директ 8, където работех от седем години, обмисляхме един или два документални филма за големи каузи като образованието на малките момичета по света или демографските проблеми. Това бе хубав проект с хуманитарно призвание, но аз разбирам, за някои, да бъдеш приятелката на президента и да работиш за телевизия може да повдигне въпроси и дори да предизвика безпокойство, по тази причина оставих (този проект) без продължение", обяснява Валери Трирвильор.

Попитана за бъдещето си като журналист, Трирвильор припомня, че работи от 22 години за списание "Пари мач", където води литературна хроника, която няма нищо общо с политиката. "Аз издържам сама моите деца и не виждам какво мога да правя без заплата", подчертава тя. Първата дама на Франция водеше по телевизия Директ 8 няколко политически и едно културно предаване, които бе принудена да спре след избирането на Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 за президент през май тази година, отбелязва АФП.

Валери Трирвильор признава в интервюто, че нейното послание в Тwiiter в подкрепа на съперника на бившата приятелка на Оланд - Сеголен Роаял - на парламентарните избори през юни - е било грешка. "Бях непохватна, защото това бе изтълкувано не както трябва. Все още не бях осъзнала, че вече не съм обикновена гражданка. Това няма да се повтори", казва тя.

Последвайте канала на

БТА
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини