Сблъсъци пред парламента в Атина (обновена+видео)

  • 26 септември 2012 14:45

  • 918
  • 1
Сблъсъци пред парламента в Атина (обновена+видео)
© gettyimages

Сблъсъци избухнаха пред сградата на парламента в Атина, предаде Би Би Си.

Полицията влезе започна да използва сълзотворен газ срещу демонстранти, които започнаха да хвърлят бутилки с коктейл Молотов по служителите на реда.  По-късно маскирани демонстранти хвърлиха няколко бутилки със запалителна течност по централата на финансовото министерство на Гърция. Силите на реда в южната ни съседка съобщиха, че по време на сблъсъците са арестувани около 100 души. Властите не съобщават за пострадали при мелето.

Около 500 000 души се събраха в Атина. Демонстрантите скандираха "Няма да се подчиним на исканията на Тройката (представителите на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд)" и "Вън ЕС и МВФ от Гърция". Днес южната ни съседка е парализирана от първата национална стачка от идването на власт на многопартийното правителството на Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951 през юни. Коалиционният кабинет по-рано прие ред мерки за икономии в реформи в разходната част на бюджета, които ще позволят на страната да получи поредния пакет помощи отг ЕС и МВФ.

Орязването на бюджета доведе до масово недоволство сред обикновените граждани. 54-годишна учителка, казва че намаляването на заплатите и увеличаването на данъците правят живота невъзможен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
918 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГерБсП

2012.09.26 | 22:53

1
Борисов и Дянков, могат да ви науча как се оцелява при ниски заплати и високи данъци! Ето ни нас от Евро-Сървайвър-Бг, не самоче оце ляваме , но и започнахме и да вярваме, че това щастието !

Добави коментар

Водещи новини