Още една част от моста в Дрезден се срути

  • 13 септември 2024 12:05

  • 446
  • 1
Още една част от моста в Дрезден се срути
© Gettyimages

Още една част от важния мост в източногерманския град Дрезден се срути рано тази сутрин по време на контролирани разрушителни дейности и предстои да бъде премахнат целият засегнат участък, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Инженерите започнаха да разрушават повредения участък вчера, за да предотвратят по-нататъшна опасност и да се подготвят за прогнозираните наводнения.

Части от моста "Карола", дълъг около 100 метра, в сряда призори паднаха в река Елба. Ако инцидентът се беше случил в по-късно през деня, можеше да доведе до много катастрофи, тъй като се намира в непосредствена близост до трамвайни релси, велоалеи и пешеходни зони.

Метеоролозите прогнозират наводнения в следващите дни, които биха увеличили значително опасността от нови срутвания на повредената конструкция. Очаква се река Елба да излезе от коритото си в неделя заради обилни валежи, които се очакват в съседна Чехия. 

Важен транспортен мост в германския град Дрезден се срути частично

Германската провинция Саксония, в която се намира Дрезден, също се подготвя за продължителни валежи в източните райони, а предупреждения за наводнения са издадени и за реките Шпрее и Лаузицер Найсе.

Мостът е с обща дължина около 400 метра и се състои от три секции. Малко преди срутването две секции на моста са били ремонтирани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба

2024.09.13 | 12:20

1
От български и руски специалисти...

Добави коментар

Водещи новини