Унгария е била предупредена от ЕК да не изпълнява заканата да праща мигранти към Брюксел

  • 10 септември 2024 15:23

  • 409
  • 2
Унгария е била предупредена от ЕК да не изпълнява заканата да праща мигранти към Брюксел
© Pixabay

Европейската комисия съобщи, че е предупредила Унгария да не изпълнява заканата си да изпраща мигранти към Брюксел. Подобно поведение е неприемливо, заяви днес говорител на комисията на пресконференция, предаде БТА.

По неговите думи, ако Будапеща пристъпи към подобни действия, това би било нарушение на законодателството на ЕС и на основни принципи за взаимодействието между европейските държави и институции. Подобни действия биха подкопали сигурността на Шенгенското пространство, добави говорителят.

Както БТА съобщи, вчера Белгия възрази на намеренията на Унгария и призова за намеса на ЕК. Будапеща, която пое председателството на Съвета на ЕС от юли, по-рано това лято съобщи, че възнамерява да облекчи издаването на визи за граждани на Русия и Беларус, с което отново предизвика опасения, че създава заплахи за Шенген.

Германия връща паспортния контрол по всичките си граници

Последвайте канала на

Десислава Станева
409 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.10 | 18:13

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
Тенев

2024.09.10 | 16:15

1
Що?

Добави коментар

Водещи новини