Стачката на пилоти в подразделението на "Луфтханза" се разраства и до товарните превози

  • 29 август 2024 16:53

  • 383
  • 0
Стачката на пилоти в подразделението на "Луфтханза" се разраства и до товарните превози
© Getty Images/Guliver

Пилотите на товарни полети в "Луфтханза Ситилайн" (Lufthansa Cityline), подразделение на германския авиопревозвач, ще се присъединят към продължаващия протест на "Дискавър еърлайнс" (Discover Airlines), друго дъщерно дружество на групата, предаде ДПА. 

Стачката в "Ситилайн" ще започне днес в 18 ч. местно време и според пилотския синдикат "Кокпит" (Cockpit) е израз на солидарност със стачкуващите служители на "Дискавър еърлайнс". Осем товарни полета ще бъдат засегнати, макар че не е ясно дали "Луфтханза" ще ги отмени или ще ги извърши, пренасочвайки други пилоти.

Стачката в "Дискавър еърлайнс" продължава вече трети ден, но засега е причинила само отмяна на ограничен брой връзки, тъй като други партньорски авиокомпании на група "Луфтханза" поемат обслужването на маршрутите. Днес са отменен само един полет до далечна дестинация и няколко вътрешноевропейски връзки. Авиокомпанията бе основана през 2021 г., за да поеме търсенето от страна на германските туристи за полети към популярни ваканционни дестинации. 

Стачката, организирана от "Кокпит", бе обявена, след като ръководството на "Луфтханза" постигна сделка с конкурентния съюз "Ферди" (verdi). 
      
"Дискавър" в момента има 27 самолета и лети до дестинации в и извън Европа. За нея работят около 1900 души. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини