Шефът на "Райънеър" предупреди, че проблемите с поведението на пътниците растат

  • 28 август 2024 22:29

  • 1775
  • 0
Шефът на "Райънеър" предупреди, че проблемите с поведението на пътниците растат
© Gettyimages

Шефът на нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) Майкъл О‘Лиъри изрази опасенията си по повод "значителното увеличение" през последните месеци на проблемите с поведението на пътниците - дрогирани или консумирали алкохол, на борда на самолетите, съобщава БТА.

О‘Лиъри, който е известен с директното си поведение, отправи критики към властите в Европа заради това, че не "приемат сериозно" този бич и ги призова да обмислят ограничения върху продажбата на алкохол по летищата. 

Според главния изпълнителен директор на "Райънеър" става дума за проблем, който засяга цяла Европа, но е особено сериозен по маршрутите между Великобритания и някои дестинации като, например, курортния остров Ибиса.

"Райънеър" заплаши Германия с по-малко полети, ако не оттегли данъка върху въздушния трафик

"Установихме, както и много други компании, значително увеличение на случаите на лошо поведение на част от пътниците, най-вече по време на полетите за ваканционните дестинации това лято",  заяви той на пресконференция. 

"Това е истинско предизвикателство", добави О'Лиъри и поиска от властите "да ограничат количеството алкохол, което може да бъде сервирано на европейските летища до максимум две напитки на пасажер".

"Райънеър", която лети до 37 страни, основно европейски, е превозила около 184 милиона пътници през финансовата 2023-2024 г. 

Нарастването на закъсненията по най-натоварените летища допълнително влошава ситуацията и случаите на лошо поведение растат, тъй като хората пият повече, докато чакат закъснелите си полети, отбеляза Майкъл О‘Лиъри.

"Някога хората пиеха много и просто се строполяваха, но когато е налице смес от дрога и алкохол е много трудно да се възпре агресивното поведение", добави той, без да уточнява за какви субстанции става дума.

Полетите между Великобритания и испанския остров Ибиса, известен с нощните си клубове, са "най-трудни", подчерта О‘Лиъри. Някои маршрути от британски летища като Ливърпул, Манчестър, Глазгоу и Единбург са особено проблемни.

Шефът на "Райънеър" обясни, че компанията има проблеми и с полети от и за Ирландия и Германия.

Нискотарифният авиопревозвач вече не позволява на пътниците на самолетите от и за Ибиса да се качват с бутилка, включително и с вода.

"Преди им разрешавахме да носят единствено бутилки с вода, докато си дадохме сметка, че в действителност те са пълни с водка", заяви шефът на "Райънеър".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини