Автомобил се взриви пред френска синагога, Габриел Атал го определи като "антисемитски акт"

  • 24 август 2024 15:12

  • 495
  • 6
Автомобил се взриви пред френска синагога, Габриел Атал го определи като "антисемитски акт"
© Getty Images, архив

Френски полицай беше ранен при експлозия на горящ автомобил на паркинга на синагога в крайбрежния град Ла Гранд Мот, съобщи представител на синдикат на органите на реда. Разследването беше поето от антитеростичния отдел.

Полицията заяви, че разглежда случая като умишлен палеж, предаде Ройтерс.

"Лека кола се взриви пред синагогата в Ла Гранд Мот. Местен полицейски служител е ранен", написа в "Екс" Вилиам Море от Националния полицейски синдикат. Той каза пред телевизия БФМ, че полицаят не е с опасност за живота, предава БТА.

По данни на местни медии са горели два автомобила, в единия от които е имало най-малко една газова бутилка.

Въоръжени нападнаха синагога и църкви в Дагестан, убиха свещеник и полицаи

Полицията потвърди, че става дума за палеж, но отказа да даде повече подробности. По-късно беше оповестено, че отдел "Антитероризъм" на френската прокуратура пое разследването на пожара и експлозията пред синагогата в Ла Гранд Мот в южната част на страната тази сутрин, съобщи премиерът Габриел Атал, цитиран от АФП.

"Нападението тази сутрин беше насочено срещу синагогата в Ла Гранд Мот. Това е антисемитски акт. За пореден път нашите съграждани от еврейски произход станаха мишена. Бях информиран, че антитерористичното звено на националната прокуратура е поела разследването. В момента силите за сигурност издирват заподозрения", написа той в социалната мрежа "Екс".

Вътрешният министър Жералд Дарманен заяви, че органите на реда издирват заподозрян. "Искам да уверя нашите еврейски съграждани и града (Ла Гранд Мот) в пълната си подкрепа и да кажа по молба на президента на Републиката Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, че са задействани всички средства за откриване на извършителя", посочи Дарманен в "Екс".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
495 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.08.24 | 16:20

5
В гepманските училища използването на думи като "момиче" и "момче" е зaбранено, наредбата е всички да са неутрални и безполови, а белите гepманци е препоръчително да стават oбратни. Но това не важи за eвpeите, те пак се правят на жертви и могат да са хетеро. Сега разбрахте ли кой иска да унищожи бялата paса? Евpeите са бeзмилостни врагове. Никога няма да се спрат.

2024.08.24 | 16:46

6
100000000000++++++++++++++++++++++

2024.08.24 | 16:07

3
И палестинците са семити. Това означава ли, че евреите са антисемити?

2024.08.24 | 16:08

4
ТОЧНО ТАКА !
СЛАВА на РУСИЯ !!!

2024.08.24 | 15:14

1
Киевската нацистка клика губи войната. Фронта на Д.о.н.б.а.с се руши па макар и бавно. Нападението на руска територия е отчаян опит да забавят темпото на руснаците на Д .о .н. б .а с. Поне докато започнат дъждовете. Самоубийствена мисия. Руснаците ги избиват като насекоми. А ефекта за отклонение на руски сили е никакъв. Тя просто разполага в пъти повече жива сила и техника от хохол. На киевското кокаиново жуже примката е вече на врата. За тази глупост хохлите ще го обесят поне 5 пъти.
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.08.24 | 15:31

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! 2024.08.22 | 16:47 7 Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини