Унгария заплаши да залее Брюксел с нелегални мигранти

  • 22 август 2024 16:50

  • 856
  • 5
Унгария заплаши да залее Брюксел с нелегални мигранти
© Getty Images (архив)

Унгария заплаши този четвъртък Европейския съюз с изпращането на нелегални мигранти към Брюксел, които влизат на нейна територия.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1631

Заканата на Будапеща е породена от липсата на всякаква помощ и солидарност на Общносттта към Унгария, която продължава да изпитва проблеми с имигрантите.

Ако Брюксел иска мигранти, ще ги получи. Ще им предложим директен билет за Брюксел, заяви на пресконференция Гергели Гуляш, началник на кабинета на Виктор Орбан.

Той призова ЕС да съдейства на унгарското правителство да спре незаконните влизания на негова територия.

Орбан нарече Брюксел "лоша съвременна пародия"

Гуляш подчерта, че опазването на границите в Шенгенското пространство е жизненоважно за цяла Европа, но Унгария продължава да не получава никаква подкрепа от ЕС в това отношение „за разлика от други държави-членки“.

Говорител на ЕК отказа да коментира заканите на Будапеща, но поясни, че въпросът с миграцията е ясно разписан в Миграционния пакт на Общността, в който изрично е упоменато какви задължения има всяка една държава-членка.

Последвайте канала на

Владимир Василев
856 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Митьо

2024.08.22 | 19:15

5
Заливай Унгарийо да та видим моиш ли или само хвърляш кьорфишеци.

2024.08.22 | 17:21

4
ОРБАН СИ ПРОСИ БОЯ И ЩЕ ГО ПОЛУЧИ
видинлиика

2024.08.22 | 17:20

3
Само така , Орбане залей ги с мигранти да разберат "къде зимуват раците"
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ГЕЙ - ЛАЙНЯР

2024.08.22 | 17:11

2
КАТИЛА, се хвали че бил рязан войн на Аллах- муджахидин! Какво падение за психично болния " патриот " от ВМРО! Бил гадже на АХМЕД Муса в Ловешкия затвор и там е станала промяната му !
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.08.22 | 17:03

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини