Румъния няма проблеми с водните запаси

  • 20 август 2024 09:04

  • 269
  • 0
Румъния няма проблеми с водните запаси
© Pixabay

Водните резервоари в момента са пълни на 77 процента, така че в Румъния няма проблеми по отношение на водните запаси, а има само отделни случаи на такива проблеми, увери министърът на околната среда Мирча Фекет, цитиран от Аджерпрес, предаде БТА.

"Нямаме проблеми по отношение на водните запаси на Румъния. Днес водните резервоари са пълни до ниво от около 77 процента. Това означава, че единствените проблеми със снабдяването с питейна вода са изолирани и в никакъв случай не говорим за системен проблем", посочи министърът на пресконференция вчера по време на посещение в южния окръг Долж.

Фекет добави, че от негова гледна точка решението за борба срещу опустиняването - явление, с което се сблъсква южната област Олтения - е създаването на нови гори.

Румъния губи 100 хектара обработваема земя всяка година заради изменението на климата

"Случайно започнах работното си посещение в един разсадник в село Кърча, където видях как се произвеждат милиони фиданки от различни видове всяка година, защото по отношение на опустиняването - друго сериозно явление, с което се сблъсква този регион, създаването на нови гори е единственият метод, чрез който можем да спрем това явление и е единственото решение, чрез което можем да спасим това, което все още може да се спаси", изтъкна още Фекет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини