Гърция продължава да страда от сериозен недостиг на вода

  • 15 август 2024 10:14

  • 228
  • 0
Гърция продължава да страда от сериозен недостиг на вода
© Novini.bg/ Canva

Гърция е изправена пред сериозен недостиг на вода, който засяга островите ѝ и континенталната част на страната, съобщава електронното издание на вестник „Катимерини“.

Егейският гръцки остров Серифос вече четвърти месец е в извънредна ситуация, заради недостига на водата, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ, предаде БТА.

Кипър отпуска спешно средства за преодоляване на водната криза

Остров Тасос в северната част на Егейско море започна копаенето на нови кладенци, за да задоволи водните нужди, а остров Агатониси от Додеканезите продължава да използва двете си обезсоляващи съоръжения въпреки високите разходи за това. Платаниас в Ханя, Крит, също е в състояние на тревога поради нуждите от напояване.

Община Полигирос в областта Централна Македония призова жителите и посетителите си да пестят водата и да избягват действия, които биха довели до разхищението ѝ като миене на алеи, улици и коли. Водата не е достатъчно също за нуждите на земеделието и градинарството.

Учени препоръчват повече икономически ефективни и природосъобразни решения на кризата. Най-малко 14 области в страната са в извънредно положение.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
228 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини