Ватиканът изрази сериозни опасения за случващото се в Близкия изток

  • 12 август 2024 20:28

  • 652
  • 3
Ватиканът изрази сериозни опасения за случващото се в Близкия изток
© Gettyimages

Ватиканът призова Иран да прояви сдържаност предвид заплахата от ескалация в Близкия изток, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2441

В телефонен разговор с новия ирански президент Масуд Пезешкиан държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин е изразил „сериозни опасения за случващото се в Близкия изток“, се казва в изявление на Светия престол.

В хода на разговора най-висшият дипломат на Ватикана е повторил необходимостта да се избягва ескалация на конфликта и вместо това страните да се фокусират върху диалог, преговори и мир, става ясно още от изявлението.

Взрив уби хора в Иран

Страховете от пълномащабна регионална война нараснаха след убийствата на две водещи фигури – едната от палестинската групировка „Хамас“ и другата от подкрепяната от Иран ливанска организация „Хизбула“.

Иран и „Хизбула“ обявиха, че ще предприемат масивни ответни удари срещу Израел в отговор на убийствата. Израелските въоръжени сили са поставени в повишена готовност от дни.

САЩ, които са най-близкият съюзник на Израел, изпратиха още военни кораби и бойни самолети в региона, като допълнително засилиха присъствието си там.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
652 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.08.12 | 22:15

3
Разпpодажба! Видеоpекоpдер с куп пoлезни функции под фоpмата на огледало за обpатно виждане само на половин цена.(количеството е огpаничено)----> come.ac/cardvrs
Мертвые укропы 18+

2024.08.12 | 21:44

2
Гледайте Телеграм и смъртта на стотици укронацисти !Кадрите са шокиращи!!!
Надежда дДойчева...

2024.08.12 | 20:33

1
Катила постоянно сънува кожени HIMARSI в анала. Гълтал е много такива в Ловешкия затвор. Любим му е на турчина Ахмед Муса!

Добави коментар

Водещи новини